بهینه آب

عربی

بهینه آب

طراح و سازنده مخازن فلزی

Designer and manufacturer of metal tanks

مخزن استیل تک جداره

دو عدد مخزن آب تک جداره سفید رنگ

مخزن تک‌جداره استیل ساده‌ترین نوع از مخازن استیل به حساب می‌آید. از این نوع مخزن به دلیل کارآیی بالا در صنایع، کارخانجات و آزمایشگاه‌های مختلف، استفاده گسترده‌ای صورت می‌گیرد. مخزن استیل تک‌جداره در ظرفیت‌های مختلف قابل ساخت است که این ظرفیت براساس نیاز صنعت موردنظر تعیین می‌شود. استفاده از این مخزن در دوران انقلاب صنعتی آغاز شد و همگام با رشد تکنولوژی، تغییرات نوآورانه‌ای در ساخت و تولید مخزن استیل به وجود آمد.

مخازن استیل تک‌جداره از یک لایه فولاد استیل ساخته می‌شوند. ساختار ساده این مخازن باعث می‌شود تا هزینه ساخت و نگهداری آن‌ها مقرون به صرفه باشد. مخازن تک‌جداره استیل برای نگهداری مایعات با فشار پایین یا موادی که به تنظیم دما به صورت سرمایش یا گرمایش نیاز ندارند، کاربرد گسترده‌ای دارند.

کاربرد مخزن استیل تک جداره

چهار عدد مخزن استیل تک جداره که در یک فضای بسته قرار دارند

ویژگی‌های مخزن استیل تک‌جداره مانند داشتن دوام بالا، مقاومت در برابر خوردگی و نظافت آسان باعث شده تا این مخزن در صنایع مختلف مورد استفاده بسیار قرار بگیرد. به عنوان نمونه می‌توان به کاربرد مخزن تک‌جداره استیل در صنایع و کارخانجات زیر اشاره کرد:

  • لبنی
  • دارویی
  • غذایی
  • آرایشی و بهداشتی
  • تولید روغن
  • ذخیره مواد نفتی
  • ذخیره مواد شیمیایی
  • ذخیره اسید
  • ذخیره الکل
  • ذخیره رزین
  • ذخیره اتیل

ویژگی‌های مخزن استیل تک جداره

ماندگاری و طول عمر بالا

یکی از ویژگی‌های مخزن استیل تک جداره قابلیت استفاده از آن به مدت طولانی و بدون نیاز به تعویض است. دلیل این طول عمر بالا مربوط به خواص فیزیکی و شیمیایی استیل است.

مقاومت در برابر خوردگی

مواد مختلفی در مخزن استیل نگهداری می‌شوند که برخی از این مواد می‌توانند دارای خاصیت خورندگی باشند. استیل  به دلیل دارا بودن نیکل و کروم در بین ترکیبات خود، توانایی بالایی برای مقاومت در برابر خوردگی از خود نشان می‌دهد.

نظافت راحت

معمولا مخازن به صورت دوره‌ای نیاز به نظافت دارند که این مساله برای مخازن مورد استفاده در صنایع دارویی و غذایی اهمیت بیشتری دارد. از آنجا که استیل دارای سطحی صاف است، به راحتی می‌توان مخزن تک‌جداره استیل را تمیز کرد.

صرفه اقتصادی

همان‌طور که گفته شد مخازن استیل دارای طول عمر بالایی هستند. همین مساله باعث می‌شود تا از نظر اقتصادی هزینه‌های مربوط به نگهداری، تعمیر و تعویض مخزن پایین بیاید.

آلودگی کمتر محیط زیست

استیل ضدزنگ قابلیت بازیافت بالایی دارد و از ضایعات آن می‌توان برای تولید استیل جدید استفاده کرد.

بهداشت بالاتر

مخزن استیل در برابر عوامل مخربی مانند نشتی و خوردگی مقاومت بالایی دارد. اگر یک مخزن استیل ذخیره آب را با مخزن بتنی ذخیره آب مقایسه کنیم متوجه می‌شویم که مخزن بتنی ممکن است باعث ورود کلسیم به آب شود، در حالی که در مخزن استیل چنین احتمالی وجود ندارد.

پنج عدد مخزن استیل تک جداره در سایز های مختلف

دسته بندی انواع مخزن استیل تک جداره

مخازن استیل تک‌جداره را می‌توان در سه حالت قرار داد و از آن‌ها استفاده کرد که عبارتند از:

مخزن استیل تک‌جداره افقی

در حالتی که دسترسی آسان به مواد داخل مخزن مورد نیاز است، مخزن افقی گزینه مناسبی است.

مخزن استیل تک‌جداره عمودی یا ایستاده

در بسیاری از مواقع حجم موادی که در مخزن ذخیره می‌شوند بسیار بالا است. با نصب و استفاده از مخزن عمودی می‌توان فضای موردنیاز مخزن را کاهش داد و در فضایی محدود، به تعداد کافی مخزن عمودی را قرار داد.

مخازن استیل تک‌جداره از نظر شکل هندسی به چهار دسته زیر تقسیم می‌شوند:

  • مکعبی
  • هرمی
  • کروی
  • مخروطی

طراحی و ساخت مخزن استیل تک جداره

طراحی مخزن استیل تک‌جداره

اولین مساله برای طراحی مخزن تک‌جداره استیل ، توجه به کاربرد مخزن است. هنگام طراحی باید به آیتم‌هایی مانند ظرفیت مخزن، جنس ورق مورد استفاده، بودن یا نبودن میکسر، فشار کاری وارد بر سیستم، تعداد پایه‌ها، دریچه بازدید و… توجه داشت. طراحی مخازن براساس آیین‌نامه‌های مربوطه و با کمک نرم‌افزارهای طراحی مهندسی صورت می‌گیرد. مهم‌ترین استانداردها برای مخازن استیل استانداردهای ASME VII، API 650، API 620، NFPA 22، NFPA30، ISO 9001، ISO 3834-2 هستند. برای مثال طراحی برخی از مخازن مانند سیلوی آرد، شکر، قهوه، و… با رعایت آیین‌نامه API650 انجام می‌پذیرد. برای طراحی این مخازن از نرم‌افزار  TANKکمک گرفته می‌شود. مخازن ذخیره تحت فشار باید الزامات استاندارد ASME VII را رعایت کنند. این مخازن با نرم‌افزار PV ELITE طراحی می‌شوند.

ساخت مخزن استیل تک‌جداره

به صورت کلی ساخت مخزن تک‌جداره‌‌ استیل شامل سه مرحله است که عبارتند از انتخاب مواد اولیه باکیفیت و برآورده کننده نیازهای پروژه موردنظر، انجام مراحل ساخت مخزن و جوش‌کاری، انجام کنترل کیفیت نهایی. این سه مرحله شامل مراحل متعددی هستند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

 

مراحل ساخت مخزن استیل تک جداره

طراحی مخزن و مشخص شدن دیتایل و کلیه نقشه‌های اجرایی و نقشه شاپ کارگاهی

تهیه مواد اولیه و تست آن‌ها

برش‌کاری به صورت سی‌ان‌سی یا پلاسما یا لیزر

ساخت مخروطی و عدسی مخزن

جوش‌کاری ورق شل

مونتاژ و نورد ورق استوانه مخزن استیل

مونتاژ عدسی‌های ساخته ساخته شده بر روی استوانه

نصب فلنج، نازل و منهول

پخ‌زنی شل و انجام زیرسازی

جوش‌کاری پاس ریشه

جوش‌کاری نهایی

ساخت پایه‌ها و نصب آن‌ها

انجام تست‌های مربوط به کنترل کیفیت که عبارتند از آزمایش‌های خوردگی، هیدرو استاتیک، فشار، جوش، ابعاد و بازرسی چشمی.

تحویل به کارفرما

مخزن ذخیره آب استیل

از مخزن استیل تک‌جداره می‌توان به عنوان مخزن ذخیره آب استیل استفاده کرد. علاوه بر این در مواردی که نیاز به جابجایی آب وجود داشته باشد می‌توان با کمک این مخازن، اقدام به جابجایی آب آشامیدنی کرد. این نیاز معمولا در مواردی که دسترسی به آب شرب وجود نداشته باشد یا قطع شده باشد وجود دارد.

این مخزن با توجه به خصوصیات بالای مقاومتی و بهداشتی که استیل دارا است، مانع آلوده شدن و نفوذ عوامل آلاینده به داخل آب می‌شود. نبود نشتی و خوردگی در مخزن استیل از فاکتورهای مهم دیگر به حساب می‌آیند که مخزن استیل ذخیره آب را یک منبع مناسب نگهداری آب آشامیدنی کرده است.

مخزن استیل تک جداره میکسر دار

مخزن استیل تک جداره که پشت یک کامیون قرار گرفته

مخزن استیل تک‌جداره میکسردار یا همزن‌دار دارای یک میکسر یا همزن است که با کمک الکتروموتور و پروانه عملیات ترکیب مواد را انجام می‌دهد. در صورت نیاز می‌توان میکسر را بر روی مخزن استیل تک‌جداره نصب کرد تا ترکیب مواد داخل مخزن انجام شود. صنایع مختلف شیمیایی، غذایی و … نیاز به مخزنی با قابلیت ترکیب مواد گوناگون با یکدیگر را دارند. مخزن استیل تک جداره میکسردار برای این صنایع یک ابزار حیاتی به حساب می‌آید.

شماره تماس

021-46866276

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *