نحوه افزایش حجم مخزن آب با اتصال مخازن به یکدیگر به دو روش اتصال به صورت موازی و اتصال به صورت سری انجام میشود. مخازن ذخیره سازی آب در حجمهای مختلف تولید شده و مورد استفاده قرار میگیرند، ولی گاهی به دلایل مختلفی همچون هزینه زیاد تولید مخزن در حجم های بالا، کم بودن فضای انتقال و جا به جایی مخزن به محل مورد نظر و کافی نبودن حجم مخزن اولیه، نیاز میشود تا برای افزایش حجم مخزن آب اولیه اقدام کنیم. نحوه افزایش حجم مخزن آب با اتصال مخازن به یکدیگر به دو روش صورت میگیرد.
فهرست مطالب
Toggleدر ادامه به بیان روش های افزایش حجم مخزن آب و مزایا افزایش حجم مخزن آب با اتصال مخازن به یکدیگر میپردازیم.
روش های افزایش حجم مخزن آب
نحوه افزایش حجم مخزن آب با اتصال مخازن به یکدیگر، به دو روش اتصال سری مخازن به یکدیگر و اتصال موازی مخازن به یکدیگر انجام میشود.
اتصال سری مخازن آب به یکدیگر
در روش اتصال سری مخازن ذخیره سازی آب به یکدیگر، فقط یکی از مخازن دارای شیر ورودی آب میباشد، و دیگر مخازن آب از طریق مجرای خروجی به وسیله یک سه راهی به شاه لوله متصل میشوند. برای هر یک از خروجی های مخازن آب، یک شیر مخزن هم نیاز است.
با باز شدن شیر ورودی آب به مخزن، دیگر مخازن از طریق شاه لوله ای که به خروجی هر مخزن متصل است، به صورت همزمان پر میشوند.
اتصال سری مخازن آب به یکدیگر یعنی همان اتصال خروجی مخازن به یکدیگر. از مزایا اتصال سری مخازن آب به یکدیگر، پر شدن همزمان همه مخازن و همچنین داشتن یک انشعاب اصلی میباشد، و تنها مشکل استفاده از این روش طولانی بودن زمان پر شدن مخازن میباشد.
اتصال موازی مخازن آب به یکدیگر
روش اتصال موازی مخازن آب به یکدیگر به این صورت است که ورودی هر مخزن به شاه لوله اصلی با استفاده از انشعابات سه راهی متصل شده و به وسیله آن پر میشود. همچنین در این نوع اتصال، خروجی مخازن هم به یک شاه لوله متصل میشوند.
نکته مهم در اتصال موازی، هم ارتفاع بودن مخازن است. اگر برای اتصال از مخازن با حجم های متفاوت استفاده شده باشد، باید مخازن به ترتیب از کوچک به بزرگ قرار بگیرند و حتما به وسیله پایه، هم ارتفاع شوند.
از مزایا این روش میتوان به سرعت بالای پر شدن مخازن اشاره کرد و همچنین در صورت نیاز نداشتن به یک یا چند مخزن میتوان کلید ورودی آن مخزن را قطع کرد تا از مدار موازی خارج شود. در این روش میتوان با نصب کردن یک شیر برقی در ابتدای شاه لوله ورودی، همه مخازن را به یک اندازه پر کرد.
مزایا افزایش حجم مخزن آب با اتصال مخازن به یکدیگر
از مهمترین مزایای افزایش حجم مخزن آب با اتصال مخازن به یکدیگر، جلوگیری از هدر رفتن آب بر اثر ایراد و خرابی یکی از مخازن میباشد. دیگر مزیت اتصال مخازن به یکدیگر، افزایش فشار آب ساختمان به موجب افزایش حجم آب ذخیره شده اشاره کرد. در ادامه به شرح مزیت های بیشتر این امر میپردازیم.
- در صورت خرابی مخزن های کوچک میتوان به راحتی آن را از مدار خارج کرد.
- حفظ و ذخیره سازی آب با کیفیت بالاتری صورت میگیرد.
- هزینه های نگهداری مخزن تا حد ممکن کاهش میباید.
حجم چه مخازنی را با این روش میتوان افزایش داد؟
برای افزایش حجم آب شما میتوانید از تمامی مخازن هم فلزی هم پلی اتیلن استفاده کرده و هیچ محدودیتی نخواهید داشت. برای این اتصالات بهتر است از مخازن عمودی استفاده کنید. مخزن های عمودی به دلیل حالت ایستاده آنها لوله ها و انشعابات بر روی آنها بهتر نصب شده و اتصال مخزن به مخزن به بهترین شکل ممکن صورت میگیرد.
سخن پایانی
مخازن ذخیره سازی آب در حجمهای متفاوت تولید میشوند، ولی گاهی به دلایل مختلف نیاز میشود تا حجم اولیه افزایش پیدا کند. نحوه افزایش حجم مخزن آب با اتصال مخازن به یکدیگر به دو روش اتصال به صورت موازی و سری انجام میگیرد. در روش اتصال سری مخازن آب به یکدیگر، خروجی مخازن به یک شاه لوله متصل میشوند و شیر ورودی تنها به یک مخزن متصل میشود. روش اتصال موازی مخازن آب به یکدیگر به این صورت است که، هم ورودی و هم خروجی به یک شاه لوله مجزا متصل هستند. از مزایای افزایش حجم مخزن آب با اتصال مخازن به یکدیگر، جلوگیری از هدر رفتن آب و همچنین افزایش فشار آب میباشد.